Tonkabonen

tonka bonen kopen

Tonkabonen kopen uit Brazilië

Tonkabonen zijn donkere en gerimpelde zaden van de Dipteryx Odorata, een bloeiende boom afkomstig uit Zuid-Amerika. In Brazilië komt de tonkaboon boom veel voor in de staten Pará en Amazonas. Tonkabonen zijn een van de meest voorkomende ingrediënten in de parfumerie.

Geschiedenis van de tonkaboon

De reis van tonkabonen naar de parfumerie begon in 1793, toen de tonkaboon voor het eerst aan de Fransen werd gepresenteerd. De tropische boom heeft prachtige paarse bloemen waarbij elke bloem één boon bevat. Het groeit grotendeels in het tropisch regenwoud tussen Venezuela en Brazilië. De tonkabonen zijn van binnen donkerbruin en verspreiden de karakteristieke vanille-achtige smaak en worden daarom ook gebruikt als vervanging voor vanille in een scala aan voedingsmiddelen, waaronder gebak en ijs.

De tonkabonen zijn ook te vinden in verschillende andere producten zoals zeep en tabak, waar het wordt gebruikt om het aroma te verbeteren. De dipteryx odorata-boom levert ook een uitzonderlijk aantrekkelijk hout op dat zowel lokaal als voor export wordt gebruikt. Omdat de boom vaak uit het wild wordt geoogst, is het erg belangrijk dat het gebruik van deze grondstof op een duurzame manier gebeurt.

Extractie van de tonkabonen voor de geurindustrie

Nadat de tonkabonen van de bomen zijn gevallen en zijn geoogst, worden de zaden eerst gedroogd. De tonkabonen worden vervolgens gedurende twaalf tot vierentwintig uur in alcohol geweekt. Dit veroorzaakt een "frosting" van de bonen; de vorming van pure cumarinekristallen op het oppervlak van de tonkabonen. De coumarinekristallen worden apart van de tonkabonen zelf verkocht. Door de extractie ontstaat een absoluut met een heerlijke geur die een waardevolle grondstof is in de parfumindustrie.

Tonkabonen kopen bij Almazonia

  • Wij kopen onze tonkabonen direct in bij lokale gemeenschappen en zijn dus volledig traceerbaar.
  • Bij het aankopen van tonkabonen van Almazonia draagt u bij aan het behoud van het Amazoneregenwoud en lokale economieën.
  • Steun eerlijke handel
  • Bestrijd biopiraterij

Wilt u meer informatie over onze tonkabonen kopen en wat wij voor u kunnen betekenen, neemt u dan contact met ons op.

tonkabonen kopen brazilie


Newer Post